El bon veïnatge. Quines accions i mesures preventives podem aplicar?
-
Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella.Carrer de Santa Teresa, 9, 08328 Alella,Sala Carquefou
-
19:00 PM - 21:00 PM CEST
Programa de la xerrada
En aquesta xerrada volem posar l’accent en la importància de sentir-nos segurs allà on vivim. I com la percepció d’inseguretat es pot reduir si tenim en compte la comunitat i el foment de la xarxa veïnal farà que ens sentim més bé i tenir més qualitat de vida. Es poden afrontar els robatoris a domicili només des dels cossos de seguretat?. Noemí Ayguasenosa ens aportarà una perspectiva sobre com abordar la seguretat des d’altres mesures que no siguin policials. Només la policia ens fa estar més segures? I, per altra banda, l’Àlex Egea ens donarà resposta a preguntes com per exemple la influència del model policial, què volem, reacció, prevenció, totes dues o encara no ho sabem? Estratègies genèriques de la policia de proximitat i comunitària: Com afecta la policia comunitària en el delicte? Quina influència té en la confiança de la ciutadania.
Noe Ayguasenosa i Soro. Assessora,conflictologa i formadora. Diplomada en Gestió i Administració Pública i en Cultura de Pau per la Càtedra UNESCO de Cultura de Pau, Postgrau en Seguretat Pública. Màster de prevenció de la Radicalització violenta. Actualment cursant el Màster en Conflictologia a la UOC. El diàleg i la Gestió Alternativa de Conflictes (GAC) ha estat una constant laboral i vital va participar en el Programa de creació de l'ICIP, va impulsar la Unitat de Mediació del Cos de Mossos d'Esquadra, ha participat en cercles de diàleg restauratius com a relatora. Actualment formació en eines de GAC i processos d'escolta comunitària com a diàleg social. Convençuda que la gestió alternativa de conflictes, el diàleg i l’empatia són eines per la transformació i millora de la nostra societat.
Àlex Egea Andrés. Alex Egea Andrés (1979), és llicenciat en Pedagogia i Màster en Educació per a la ciutadania i en valors per la Universitat de Barcelona. Actualment, és responsable d'Innovació educativa en "La Perifèrica. Solucions socials i educatives" i professor a la facultat d'Educació de la Universitat de Barcelona. En els darrers anys, ha liderat diferents processos de formació i acompanyament a cossos policials per incorporar la mirada de proximitat i comunitària en les seves funcions.
Modera: Francesc Guillén Lasierra. Responsable de Projectes i Organització de la Secretaria de Seguretat Pública i professor UAB-UOC.
No vau poder venir? aquí teniu la xerrada complerta
Compartir