Vés al contingut principal

Configuració de les galetes

Fem servir galetes per assegurar les funcionalitats bàsiques del lloc web i per a millorar la teva experiència en línia. Pots configurar i acceptar l'ús de galetes, i modificar les teves opcions de consentiment en qualsevol moment.

Essencials

Preferències

Analítiques i estadístiques

Màrqueting

Començar a afegir projectes. Selecciona entre 1 i 3 projectes que vulguis i vota segons les teves preferències per a definir el pressupost.

Assignat 0 / 3 Pressupost 3
Assignat 0 / 3 Pressupost 3

Màxim de projectes excedit

Aquest projecte sobrepassa el pressupost màxim i no es pot afegir. Si ho desitges, pots eliminar un projecte ja seleccionat per afegir aquest o votar d'acord amb les teves preferències.

Confirmar vot

Pressupostos participatius

Aquests són els projectes que has seleccionat per formar part del pressupost.

Votació

Transformem l’Escola Fabra!

Descripció breu:

Reformular l’espai extern de l’Escola Fabra mitjançant la incorporació d’elements d’ombra i benestar tant als patis d'Infantil com als de Primària. Aquest projecte busca convertir progressivament els patis de l’Escola en espais d'aprenentatge i refugis climàtics per a tota la població, especialment per la comunitat educativa i l’alumnat de l’escola. L’objectiu és millorar la temperatura exterior i la sensació de benestar per tal que, en el futur, es puguin dur a terme activitats lectives a l’exterior sense haver de patir altes temperatures.

Les estructures que es proposen són una selecció de les propostes que els alumnes i la comunitat educativa de l’Escola Fabra han projectat pel pati en un procés participatiu liderat per l’Escola i l’AFA amb l’acompanyament d’Arquitectura de Contacte. En el pati d’Infantil i el de Primària Mar es vol renovar l’àrea de jocs amb la instal·lació de diversos elements naturals i estructures de fusta. La idea és contribuir a la creació d'un entorn més agradable i confortable, així com l’estimulació de les habilitats motrius i la coordinació dels infants. Les estructures de fusta aporten una sensació de connexió amb la natura, creant un entorn de joc segur i estimulant pels infants, alhora que fomenta el desenvolupament físic i cognitiu i permet gaudir de temps de qualitat a l’aire lliure.

Continuant amb el projecte de refugi climàtic iniciat l’any passat, en el pati de Primària Muntanya es volen incorporar zones d’ombres a través de la instal·lació d’estructures de fusta. La idea és crear un espai multifuncional, natural i acollidor que combini zones de joc, descans i trobada, creant un entorn ideal per a què els alumnes puguin gaudir i socialitzar a l’aire lliure.

Adjuntem exemples dels elements que es volen instal·lar, així com els pressupostos de les actuacions necessàries.

Necessitat que volem resoldre:

En els últims anys, la població d’Alella ha experimentat un augment significatiu de les temperatures i onades de calor de llarga durada. Les previsions dels experts indiquen que aquesta situació empitjorarà en el futur. Davant d’aquesta realitat i considerant les característiques de l’Escola Fabra, tota la comunitat educativa, l’AFA i les famílies de l’escola volen trobar una solució per protegir els infants -que són especialment sensibles a la calor extrema- i crear un refugi climàtic i adaptat que millori l’entorn d’aprenentatge. La instal·lació d’estructures d’ombra i d’elements de materials per afavorir el benestar als patis permetrà fomentar el joc a l’aire lliure i afavorir la salut dels infants. A més, aquesta millora permetrà que tota la comunitat educativa i la resta del poble puguin gaudir de les instal·lacions de l’escola durant l’estiu amb salut, seguretat i benestar. En definitiva, l’objectiu és transformar les instal·lacions externes de l’Escola Fabra en un espai polivalent i de confort i, en el futur, en un refugi climàtic contra les altes temperatures.

Públic destinatari:

Els principals beneficiaris d’aquest projecte seran l’alumnat, la comunitat educativa i les famílies de l’Escola Fabra d’Alella. Tot i això, la intenció de tota la comunitat educativa és obrir els patis de l’escola fora de l’horari escolar i durant els períodes de casals, a tots els infants i famílies del poble. L’Escola Fabra es defineix com un espai inclusiu per a tothom, sense distinció de gènere, origen o capacitats. Aquesta iniciativa també promou la perspectiva de gènere, assegurant que tots els infants tinguin igualtat d’accés i oportunitats per gaudir dels espais millorats, fomentant un entorn educatiu equitatiu i just.

Cost aproximat:

40.000 € distribuïts en elements d’ombra/pèrgola pati primària (20.000 €), estructura pati infantil (15.000 €) i estructura pati primària (5.000 €).

Ubicació:

Escola Fabra Alella

Dades de contacte de la persona (opcional):

AFA Escola Fabra (afa.escolafabra@gmail.com)

Comentari

Confirmar

Si us plau, inicia la sessió

La contrasenya és massa curta.

Compartir