Vés al contingut principal

Configuració de les galetes

Fem servir galetes per assegurar les funcionalitats bàsiques del lloc web i per a millorar la teva experiència en línia. Pots configurar i acceptar l'ús de galetes, i modificar les teves opcions de consentiment en qualsevol moment.

Essencials

Preferències

Analítiques i estadístiques

Màrqueting

S'està avaluant aquesta proposta

Patis més naturals i diversos a l’Escola La Serreta!

Avatar: Laia Laia En avaluació

Descripció breu

Volem renaturalitzar els patis de l'escola La Serreta amb més elements vegetals que facin ombres i frescor, com a refugis climàtics. Per això, proposem la instal·lació de tendals per tenir nous espais d'ombra als patis de l’escola per jugar, aprendre i experimentar de forma segura. També proposem fer una Àgora de fusta per fer classe al pati dels grans i jocs d’aigua al pati dels petits.

Volem uns patis més diversos perquè siguin més inclusius i igualitaris en termes de gènere. Necessitem descentralitzar l’activitat de la pista esportiva i disposar d’espais i elements per al joc i l’aprenentatge confortables pels nens i les nenes de 2 a 11 anys de l’escola. Proposem instal·lar circuits d’equilibris amb troncs, elements de joc simbòlic i cabanes de fusta.

Necessitat que volem resoldre

D’una banda, perquè les èpoques amb altes temperatures cada vegada són més llargues i molts centres educatius patim aquesta realitat dins i fora de les aules. La calor sostinguda afecta el benestar i la salut dels infants i, per això, és important trobar maneres de protegir-los. Els espais verds i els sòls naturals absorbeixen la calor i els arbres grans i els umbracles generen ombres airejades. Un pati renaturalitzat aconsegueix tenir fins a 15º menys que un pati de formigó!

D’altra banda, en comparació amb d’altres espais d’aprenentatge del centre s’han fet poques intervencions als patis de l’escola des de la seva creació. Per això, durant el tercer trimestre s’ha fet un procés participatiu per recollir quines millores necessiten els patis de l’escola, on han participat tots els alumnes (des de I3 a 6è), el claustre i les famílies un divendres a la tarda en als patis oberts. Clarament, els infants ens demanen uns patis més naturals, divertits, diversos, creatius... A partir d’aquests propostes l’AFA ha encarregat a una empresa especialitzada una proposta arquitectònica de transformació del pati amb els elements que es demana al pressupost adjunt.

Públic destinatari

Les millores al pati beneficiaran als 242 nens i nenes de 2 a 11 anys de l’Escola La Serreta, així com a d'altres infants d'Alella que fan extraescolars o casals d'estiu a l'escola. També el professorat i les famílies que gaudeixen dels patis els divendres a la tarda i en l’acompanyament d’activitats als infants.

El cost del projecte és de 39.823,23€ i es detalla en el pressupost adjunt.

Persona de contacte

Melina Quiroga. Presidenta de l’AFA de La Serreta
afalaserreta@gmail.com

Confirmar

Si us plau, inicia la sessió

La contrasenya és massa curta.

Compartir